Élénk színek a lakásban
2017. június 14. írta: Otthonépítés

Élénk színek a lakásban

gyerekszoba.jpgLakberendezés előtt áll, de nem tudja, mely színek lennének az ideálisak otthonába?

A falak színének és a burkolatok megválasztásának mikéntjén sok múlik, ám nem mindegy az sem, hogy a bútorok és a lakástextíliák kapcsán mire esik a választás.

Napjaink trendjeit figyelve egyértelműen elmondható, hogy az élénk színek manapság minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek.

Színes falak a hangulatteremtés szolgálatában

Míg egykoron kizárólag a fehérre, vagy pasztell árnyalatúra festett helyiségek voltak divatosak, addig napjainkban hódítanak az élénk színek. Legyen szó akár a pirosra festett hálószobáról, akár az extravagáns hatást keltő sötétliláról, a lehetőségek száma végtelen. Arra érdemes odafigyelni, hogy a bútorokkal mindig összhangba kerüljön egy-egy árnyalat. Egy piros bőrkanapé kifejezetten rosszul mutat a szintén pirosas fallal. Ha viszont csak a helyiség egyik falrésze piros, úgy már izgalmas lehetőségek rejlenek a hasonló színekben, árnyalatokban.

Erős kontrasztok

Az élénk színű falakhoz kiválóan passzolnak a fekete és a fehér bútorok. Az efféle kontrasztos megoldást a lakás bármely helyiségében alkalmazhatjuk, de játszhatunk a képkeretek vagy a falra szerelhető polcok színével is. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy a végeredmény ízléses lesz, akkor segítségül hívhatunk akár lakberendező szakembert is. A legjobb profikkal az elképzelések mellett az egészre szánt összeget is megbeszélhetjük, így a megálmodott összképet annyiból fogja kihozni a lakberendező, amennyit erre a célra fordítani tudunk.

Lakástextíliák minden árnyalatban

halo-1.jpg
Tudta, hogy néha elegendő lehet csak a lakástextíliák lecserélése? Egy megszokottól eltérő színvilággal egészen új kép fogadhat bennünket a lakásba lépve. A nagy felületeket letakaró ágyterítők, függönyök és sötétítők mellett gondoljunk a szőnyegekre is, melyek azonnal magukra vonják a figyelmet. A nagy lakberendezési szaküzletekben már megfizethető áron hozzájuthatunk kiváló minőségű szőnyegekhez, textíliákhoz, amelyekkel átalakíthatjuk a lakást.

Néha a klasszikus a legjobb!

Ugyan az élénk színek nagyon divatosak és egyfajta meghittséget varázsolnak a helyiségekbe, addig egyes esetekben kétségkívül a klasszikus árnyalatok bizonyulnak jó választásnak. Amennyiben nagy belmagassággal rendelkező otthonunkat galériával szeretnénk gazdagítani, úgy a fa korlátok esetében a hagyományos, természetes árnyalatok bizonyulnak jó választásnak. Ha a fa helyett üveget választanánk, akkor a karcsú vonalak, a fémes, vagy fekete keretek is mutatósak lehetnek, de ez utóbbi megoldásnak bizony igencsak passzolnia kell a helyiség berendezésével és stílusával.

Természet a lakásban

Egyetlen otthonból sem hiányozhatnak az élénkzöld színben játszó növények. Kaktuszokból izgalmas kreációkat készíthetünk, de a hagyományos cserepes növények is jó választásnak bizonyulnak helyiségektől függetlenül. A zöld szín megnyugtat, a növényekkel pedig a természet erejét csempészhetjük a lakásba. Amennyiben otthon alakítottunk ki dolgozószobát, onnan sem hiányozhatnak a növények. Bizonyított tény, hogy jótékony hatással vannak a közérzetre és nyugodtabbak vagyunk közelükben.

100_5601.JPG

Ma már számos olyan burkolóanyag is létezik, melyek a legújabb trendeket követve látványos színekben pompáznak. A fürdőszobai csempék kiválasztásakor is engedjük bátran szabadon fantáziánkat, hiszen a klasszikus megoldások helyett sokszor éppen az ezektől elrugaszkodó, izgalmas, látványos színek hozzák meg a várt hatást és a stílusos összképet.

süti beállítások módosítása