Lakásvilágítási trendek - változatosan, kifinomultan
2016. január 11. írta: Otthonépítés

Lakásvilágítási trendek - változatosan, kifinomultan

Otthonosabbá szeretné tenni lakását?

furdoszoba-vilagitas_1.jpgÚj és kreatívabb dolgokra vágyik, amivel feldobhatná otthonát? A legjobb megoldást manapság a lakásvilágítás különböző stílszerű formái jelentik.

A lámpák és a fények sokkal kreatívabbak napjainkban, mint a múltban, a designerek végtelen fajtájú és stílusú világítást alakítottak ki. Némelyik a jövőt ábrázolja, mások pedig a múltba nyúlnak vissza. A legnagyobb trend 2015-ben a led világítás, ami a szakértők szerint az egyik legkitartóbb, és arra számítanak, hogy a led világítás az elkövetkezendő évtizedekben is nélkülözhetetlen lesz. Hosszútávon sokkal olcsóbb, és praktikusabb is, mint a világítás bármely más formája.

A led világítás, noha drágább, az általa fogyasztott energia viszont hosszú távon jóval kevesebb. A világításnak ezt a típusát nemcsak a házban, de kültéren is fel lehet használni, például teraszra, kocsi feljáróra, tornácra, vagy akár a kert területére is. A csillárok is nagyon népszerűek ebben az évben. Először is, jelentősen keresett a kortárs csillár, amelynek stílusa sosem megy ki a divatból. A mini-csillárok káprázatos kis méretükkel akár korlátozottabb területeken is elférnek, például stúdiókban vagy padlásszobákban. Másodszor, a vásárlók nagy része extravagáns, előkelő és drámai csillárokra vágyik. Ezek a fogyasztók jelezték, hogy hajlandóak többet költeni, ha éppen olyan kinézetű, stílusú és minőségű csillárt találnak, amilyet szeretnének.

A csillárok napjainkban már nemcsak az étkezőkben használatosak, hanem akár fürdőszobákban, konyhában, vagy mosókonyhában is. A napelemes kerti lámpák is kezdenek bekerülni a legtrendibb lakásvilágítási formák közé. Ezek a lámpák kaphatóak különféle stílusban is, például kőformában, falilámpák, póluslámpák, stb. formájában. Ezek a lámpák egy nagyszerű és környezetbarát hangulatot adnak az udvarnak, vagy a kertnek.

Nem árt utánanézni a beltéri napenergia felszereléseknek sem.

napelemek.jpgFelszerelésük könnyű, viszont drága mivel egy viszonylag új termékről van szó. Itt is inkább arra kell összpontosítani, hogy a teljes energiaköltség sokkal kisebb lesz, ha összegzünk. Ha netán úgy döntene, napelemet szeretne felszereltetni, bizonyosodjon meg róla, hogy a szoba árnyékmentes a nap nagy részében. A függők is egyre divatosabbak, amelyek változatos formában, színben és stílusban elérhetőek. Mivel ezeket a mennyezetre helyezzük fel, tökéletesen bevilágít nagyobb tereket is.

A fali lámpatestek kihangsúlyozzák a bútorzatot, és sokat hozzáadnak a szobák kinézetéhez. Némelyik rejtélyessé teszi a helyet, mások pedig barátságossá és kellemessé. A polc alatti lámpatestek is egyre inkább populárisak, ezek tökéletesek könyvespolcok alá, vagy hűtőpultok alá, hiszen e lámpák megvásárolhatók ultra-vékony, energiatakarékos fémcső formájában, lineáris világításként, vagy alacsony feszültségű halogén mini-led formájában is.

Hát nem őrjítő, amikor a szekrényben, vagy a gardróbban annyira sötét van, hogy nem látni a tartalmát? Fárasztó, hogy folyamatosan lámpával kell megkeresni azt, amire szükségünk van? Mára már megtalálták a legelegánsabb megoldást a problémára, úgy hogy fényeket helyeztek a szekrénybe, lámpákat, falilámpákat, olykor viszont olyan fényekkel látják el a gardróbokat, amik az ajtó nyílására felgyulladnak. A zuhanyzó kivilágítása is trendi manapság, és továbbra is folyamatban van e világítások fejlesztése.

Ezek tehát napjaink lakásvilágítás trendjei, nyilvánvaló tehát, hogy ma már bárki megtalálhatja a saját személyiségéhez passzoló világítást otthonába.

süti beállítások módosítása