Lakberendezési trendek 2017
2017. január 26. írta: Otthonépítés

Lakberendezési trendek 2017

galeria-konyha_0_1.jpgA lakásvásárlás sosem egyszerű dolog, hiszen számtalan tényezőt kell figyelembe vennünk, mielőtt végleges döntést hoznánk. Először is át kell gondolnunk, hogy mégis mekkora térre van szükségünk jelenleg, valamint azt sem árt tisztázni, hogy a közeljövőben milyen méretű helyiség fog megfelelni az igényeinknek. Mivel az ember nem minden nap váltogatja az otthonát, azért a fiatal pároknak például fontos eldönteniük, hogy szeretnének-e a közeljövőben családot alapítani, hiszen két embernek akár a legkisebb egyszobás lakás is elég lehet hosszú ideig, azonban ha már gyerekek is vannak, akkor bizony sokkal nagyobb lakásra lesz szükség! Persze, ha már kiválasztottuk és meg is vásároltuk álmaink lakását, akkor veszi kezdetét az igazi kaland, hiszen az üres helyiségből a lakberendezés során varázsolunk igazi otthont!

Hogy ki milyenre festi a szobája falait, milyen padlóburkolatot használ vagy milyen bútorokat vásárol, az természetesen személyes ízlés kérdése, azonban sokan kifejezetten szeretik követni a trendeket is. Nyilván a retro stílusnak is megvan a maga bája, azonban ki ne szeretne olyan lakást, amely összhangban van a legújabb, 2017-es trendekkel?

De lássuk, mit gondolnak a szakértők az újévi lakás-divat kapcsán?

Az utóbbi időben leginkább a hideg színek domináltak az otthonokban, ami már csak azért sem mondható előnyösnek, mert, amint azt köztudott, a színek igencsak nagymértékben képesek befolyásolni az emberek hangulatát. A kék hűvös árnyalatai például egyrészt nyugalmat árasztanak, másrészt viszont ridegséget és távolságtartást sugallanak.

Éppen ezért az újévben a lakberendezők szerint a natúr jellegű, matt terrakotta fog hódítani, ez a szemnek is kellemes meleg szín ugyanis erőt és biztonságot sugároz, ráadásul igazi otthonná alakítja át a lakásunkat! A téglaszínt elsősorban padló- és falburkolatok esetén érdemes alkalmazni. Ha bútorokról van szó, akkor 2017-ben a sötétzöldé lesz a főszerep! A zöld szín egyfajta szabadságot sugall, hiszen azt a hatást kelti, mintha a természetben lennénk, ráadásul példátlan eleganciát kölcsönöznek a lakásunknak a sötétzöld kanapék, bútorok vagy díszpárnahuzatok!

A következő elem, amely az újévben nagy népszerűségnek fog örvendeni, az nem más, mint a parafa! Sokan talán furcsállják ezt a trendet, azonban a parafa nemes egyszerűsége egyedi szépséggel látja el a termeket, ráadásul zajszűrés szempontjából is kifejezetten előnyös. A parafa falburkolatot bátran alkalmazhatjuk például a fürdőszobánkban kitűnő nedvszívó képessége miatt, vagy akár a dolgozószobánkban is, amelynek így otthonos, de ugyanakkor hivatalos jelleget kölcsönözhetünk!

A hozzáértők úgy vélik, 2017-ben divatba jönnek majd az úgynevezett „lazító helyiségek”.

Kétségtelen, hogy ebben a rohanó világban egyre inkább nagyobb szükségünk lesz egy aprócska zugra, ahová elvonulhatunk minden zaj és káosz elől! A lakásunk ezen részét ne zsúfoljuk túl és semmiképp se hordjunk ide elektronikai cikkeket, így a televíziót, számítógépet és egyéb kütyüt helyezzük el az otthonunk többi helyiségében! A lazító szobánkba legfeljebb könyveket vigyünk, amelyek az ellazulást szolgálják és ügyeljünk arra is, hogy a berendezés egyszerű legyen és barátságos.

Hálószobánkat is különlegessé tehetjük, ha az ágytámlánk díszítésére is fordítunk némi figyelmet.

A lakberendezők szerint 2017-ben újra virágkorukat érik majd a bársony és bőr ágytámlahuzatok, amelyek egyfajta uralkodó jelleggel látják el a hitvesi ágyat. Ha tehát olyan lakásban szeretnénk élni, amely legalább nagy vonalakban követi a trendeket, akkor barátkozzunk meg a téglaszínnel, vásároljunk olyan bútorokat, amelyeknek a színe méltóságot sugároz, dobjuk fel a dolgozó szobánkat, valamint ne feledkezzünk meg egy olyan kuckó kialakításáról sem, ahol végre hátra dőlhetünk és lazíthatunk!

süti beállítások módosítása