Lakásfelújítás tervezése a vásárlás előtt
2016. január 28. írta: Otthonépítés

Lakásfelújítás tervezése a vásárlás előtt

Mire számíthatsz, ha felújítandó polgári lakást vásárolsz.

Lakásfelújítás, mire számítsunk?

Ingatlan vásárlás előtt állva sokunkban felmerül a kérdés, hogy mégis mennyibe fog kerülni a felújítás.

bontas.jpgA vételárak és az ingatlanok között válogatva bizony cseppet sem elhanyagolható kérdés, hogy mennyit kell majd költeni arra, míg minden szempontból élhető, és egyéni elképzeléseinknek megfelelő környezetet teremtünk. Amire sok esetben sajnos számítani kell, az a falak nem megfelelő állapota.

Megoldást jelenthet, ha gipszkartont helyezünk eléjük, így a kivitelezésre szánt idő csökkenthető, de a nagy falfelületek miatt az ár nem mindig pénztárcabarát. Sok esetben az aljzat is cserére szorul, ami szintén nagy költségekkel járhat.

Nem csak hátrányai vannak azonban annak, ha régi polgári lakás mellett döntünk. A nagy belmagasság rengeteg lehetőséget rejt magában a galéria kialakításától kezdve a tároló résszel kombinált álmennyezetig.

Az egyedi fűtési megoldások kialakítása mellett a fürdőszoba esetében sem kell majd attól tartanunk, hogy helyhiánnyal kellene számolni, így nyugodtan szabadjára engedhetjük fantáziánkat akár a sarokkád, a zuhanykabin, akár a berendezés kapcsán.

A megfelelő szakember megtalálásával egészen egyedi elképzeléseink is megvalósíthatóak a tágas tereknek köszönhetően.

A lehetőségek száma végtelen!

Az ingatlanpiacon körülnézve a tapasztalatok sok esetben azt mutatják, hogy a felújításra szoruló ingatlanok iránt nagy kereslet mutatkozik, ugyanis gyakran messze áron alul lehet hozzájuk jutni.

felujitott-polgari-lakas.jpgNincs ez másként a régi polgári lakások esetében sem, melyek rengeteg lehetőséget rejtenek magukban még akkor is, ha elsőre talán kissé lelakottnak, és alapos felújításra szorulónak tűnnek. Ez utóbbi tényező ugyanis magában hordozza a lehetőséget arra, hogy egészen egyedi elképzeléseink szerint alakítsuk a tereket, és tegyük élhetővé azokat.

A nagy belmagasság kiváló alkalmat biztosít a napjainkban egyébként is nagy népszerűségnek örvendő galéria kialakítására. Varázsolhat ide meghitt olvasósarkot, hálórészt, de használhatja akár tárolásra is a galériát a megfelelő beépítésekkel. Üveg felületekkel kombinálva különleges, légies hatás érhető el. Mindig is tetszettek azok a fürdőszobák, amelyek kissé rusztikus hangulattal, és középen álló káddal csábítanak fürdőzésre? Nos, a nagy alapterület ezt is lehetővé teszi a polgári lakások felújítása során.

A gardróbként is használható egyik helyiség még a jelentős ruhamennyiséggel rendelkező lakók igényeit is képes kiszolgálni a mérete miatt, de attól sem kell tartania, hogy a nappali zsúfolt hatást keltene a bútorokkal, hiszen azok remekül eloszlathatóak a térben.

süti beállítások módosítása